sadsad x
asdasd
2017 Yılında Tercih Edilen Eşarplar
2017 Yılında Tercih Edilen Eşarplar

2017 Yılında Tercih Edilen Eşarplar

23 Ekim 2017

Eşarplar; ipekten sık dokunmuş kadın başörtüleridir. Birçok tesettürlü bayanın kullandığı eşarplar günlerden günlere değişim göstermekte ve çeşitlilik artarak modaya uygunluk sağlanmaktır.

 

 Derin Nostalji ile Eşarplar

 

            2010 yılından bu yana eşarp modellerine ve desenlerine bakılacak olursa bir hayli değişim ve çeşidin artığı söylenebilir. 2010 yılında daha karışık, renkli olan eşarp modelleri tercih edilmektedir. Eşarplarda ebruli olarak adlandıran karışık renklere göze çarpmaktadır. 2010 yılına oranla 2011 yılında daha çok desenler ön plana çıkmakta renk kullanımının daha da azaldığı göze çarpmaktadır. Yazıların, İstanbul desenlerinin kullanıldığı, tek renk üzerine işlenmiş motiflerin tercih edildiği 2010 yılından bu yana değişimin bir hayli fazla olduğunu göstermektedir.2012 yılında ise 2010 yılına tekrardan dönüş yapıldığı söylenebilir. Karışıklığın tekrar tercih edildiği ve renklerle desenlerin bir araya girdiği görülmektedir.2010 yılına ne kadar dönüş yapıldığı görülse de 2010 yılından farklılıklarda olduğu söylenebilir, çiçek desenlerine daha çok yer verilen 2012 yılında renklerinde ön plana tekrardan çıktığı görülüyor.

 

 Geçmişten Günümüze Tercih ve Seçimlerin Etkilenmesinde ki Çeşitlilik

 

            2013 yılında tamamen evrim geçirdiği söylenen bu tasarımlar oldukça dikkat çekmekte, sadeliğin ön plana çıktığı bu yılda diğer yıllara oranla nedense düz renler çok fazla tercih ediliyor. Kırmızı, pembe ve mavi renklerinin her markada bu kadar yoğun kullanılması ise ilgi çekici hale geliyor. Genç tesettürlü bayanların eşarp kullanımında ilgisini çeken düz renkler hem neşeli hem enerjik bir hava veriyor. Her türlü kıyafetle kombinlenebilecek bu düz tercihlerin bu denli moda olması tesettürlü bayanları mutlu ediyor. 2013 yılına oranla fazla değişim göstermeyen ama düz desenlerin üzerinde kullanılan ağır desenler ve motifler, Osmanlıyı yansıtan tasarım ve modeller geçmiş senenin sportifliğine tamamen ters orantı sağlıyor 2014.Koyu renklerin tercihi göze çarparken desenlerde dikkat çekilecek derecede fazla kullanılan yaprak motifleri göz almaya yetiyor.

 

            2015 yılı ise tamamen yılların karışımından oluşan bir seramoni şeklinde denilebilir. Göz alıcı renkler, motifler, dikkat çeken desenleri sadelik, sportif tasarımların yanı sıra en özel günlerde de kullanılabilecek tek renk seçimleri ve yine bir Osmanlı şaheseri diye adlandırabilecek alıntıların yer verildiği bu yılda tercih için birçok çeşit modaya uygun hale getirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Kırmızı ve dolapların vazgeçilemez asil rengi siyah bu yıla 2016 ya damgasını vurmuş, siyah olarak seçilen eşarpların kenarlarında kullanılan inciler, parıltılı taşla, işlemeler göz almaya ve eşarpların kendi kendilerini satmasına yardımcı oluyorlar sanki.2017 yılında ise 2015 yılından esintilerle karışıyoruz ve nostaljik tasarımlar göze çarpıyor, renklerin daha fazla ön plana çıktığı bu yılda ise seçimleriniz için çeşit fazlalığı oldukça yüksek.

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.